Predseda Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky Pavol Naď so spravodajcami Nicom Alivizatosom, Veronikou Horrer a Grigorim Dikovom diskutoval najmä o disciplinárnej agende Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky v konaniach proti predstaviteľom jednotlivých právnických profesií, najmä advokátov.

Počas dvojdňovej pracovnej návštevy sa skupina spravodajcov stretla aj s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou a zástupcami MS SR, predstaviteľmi Súdnej rady SR, Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR, Slovenskej advokátskej komory, či mimovládnych organizácií.
Pracovná návšteva skupiny spravodajcov Benátskej komisie sa uskutočnila v nadväznosti na žiadosť ministerky spravodlivosti, ktorú adresovala Benátskej komisii, a ktorou ju požiadala o stanovisko k otázkam týkajúcim sa organizácie právnických povolaní v Slovenskej republike a úlohy Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky pri disciplinárnych konaniach proti predstaviteľom právnických profesií.

Prijatie stanoviska Benátskej komisie k danej problematike je plánované počas jej plenárneho zasadnutia v polovici októbra 2021 v Benátkach.