Trenčana na post podpredsedu Najvyššieho správneho súdu SR navrhol jeho predseda Pavol Naď. Dôvodom boli jeho doterajšie skúsenosti z oblasti správneho súdnictva, ako aj jeho kvalifikačné predpoklady vykonávať túto dôležitú funkciu. „Vymenovaním podpredsedu najvyššieho správneho súdu dostáva naša inštitúcia jasnejšie kontúry. Zároveň sme splnili ďalší záväzok voči občanom a to, že na najvyššom správnom súde sme pripravení zvyšovať dôveryhodnosť súdnictva v očiach verejnosti,“ povedal predseda NSS SR Pavol Naď a zároveň zablahoželal novému podpredsedovi ku jeho vymenovaniu.

marian trencan najvyssi spravny sud

„Z pozície podpredsedu sa budem snažiť prispieť k tomu, aby bol najvyšší správny súd otvorenou a dôveryhodnou inštitúciou, ktorá bude v rozumnom čase prinášať občanom a firmám zrozumiteľné a odborné rozhodnutia. Chcem sa usilovať o udržanie atmosféry vzájomného rešpektu, odvahy, pracovitosti a tvorivej diskusie všetkých tých, ktorí sa podieľajú na plnení úloh Najvyššieho správneho súdu SR,“ uviedol po vymenovaní Marián Trenčan.

JUDr. Marián Trenčan je absolventom Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Vo funkcii sudcu pôsobí od roku 1996. Počas svojej kariéry bol sudcom správneho kolégia Krajského súdu v Bratislave a v roku 2017 bol preložený na Najvyšší súd SR. Od 1. augusta tohto roku pôsobí ako sudca Najvyššieho správneho súdu SR.

Foto: TASR

Tlačová správa – Prezidentka vymenovala nových sudcov Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky

Tlačová správa – Najvyšší správny súd sa uchádza o členstvo v ACA-Europe

Tlačová správa – JUDr. Pavol Naď: Dôveru verejnosti v justíciu vieme posilniť aj dobrou spoluprácou